Учители и ученици от Горна Оряховица участваха в работна среща в Швеция

Ученици от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица участваха в работна среща по проект по Еразъм + "The innovative European fusion of „ Information, Communication and Technology“ and „Green Energy“, домакин на която беше училището „Mikael Elias teoretiska Gymnasium ” в град Карлскрона, Швеция.

Траяна Стоянова от XI „б“ клас, Александра Атанасова от XI „а“ клас и Мартина Милева от XII „а“ клас, с ръководител Виолета Кожухарова, учител по испански и английски език в училището, взеха активно участие във всички дейности по време на наситената и интересна петдневна визита. Това беше четвъртата поредна среща по този проект на партньорите от България, Белгия, Франция, Испания, Германия и Швеция.

Първите два дни момичета на прекрасен английски език представиха България, региона, родния град и любимото училище с предварително подготвени от тях презентации; обучиха присъстващите ученици и учители как да използват Twitter и Snapchat чрез изработени от тях самите видеоуроци и упражнения.

Учителите обсъждаха образователните системи на всяка страна - член на проекта. Въпреки различията по някои основни критерии - финансиране, учебна програма, организация на учебното време, различни начини за справяне с провинилите се ученици, учителите достигнаха до общия извод, че всяка образователна система е насочена към създаване на най-добрите условия за образование и обгрижване на всеки ученик, независимо от възрастта им.

Посетените обекти, свързани с рециклирането, производството на зелена енергия, екологични ферми за животни и растителни култури, както и лекциите в Института по технологии, обогатиха знанията им в областта на „зелената“ енергия и мотивираха участниците да търсят начини да прилагат на практика получените знания в бъдеще и да ги реализират в реалния живот.

На следващата среща през април 2018 година във Франция, на учениците им предстои да представят своите виждания, как да стане училището „по-зелено” и екологично.

Участието в дискусиите и семинарите на английски език, като работен и общуването с връстниците и на испански език, усъвършенства комуникативните умения на момичета и за пореден път доказа необходимостта от изучаването на чужди езици, което е едно от предимствата на СУ „Георги Измирлиев“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България