Бойко Борисов пред Слави Трифонов: Ще предложа пак партийната субсидия да е 1 лев на глас Убеден съм, че има риск, но поемам ангажимент, заяви премиерът

Нова женска война във „Фермата“

Зарков: Алтернативата е само една – нови избори и хора, които да вдъхнат живот на българските демократични институции Когато народът абдикира от парламента, той няма смисъл да съществува

Тръмп непоклатимо подкрепя Рияд Няма да къса връзките, въпреки случая “Хашоги”

Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

Учители и ученици от шест държави гостуват на Горна Оряховица

Учители и ученици от Белгия, Германия, Франция, Испания, Швеция и България гостуваха в Община Горна Оряховица в рамките на проект по програма „Еразъм +” на СУ „Георги Измирлиев”. Гостите бяха посрещнати в Гербовата зала от заместник-кметовете Николай Георгиев и Йорданка Кушева. Те приветстваха участниците в проекта с „добре дошли” и ги запознаха накратко с историята на Горна Оряховица и с настоящото развитие на града. Гостите също разказаха за градовете от които идват и за училищата, които представляват, както и за професионалните направления, които се изучават в тях. В края на гостуването в Общината, гостите получиха символични подаръци, свързани с историята и традициите на региона и България.

Проектът „Иновативно европейско сливане на „Информация, комуникация и технологии“ и „Зелена енергия“ стартира през септември 2016 г.. По него СУ „Георги Измирлиев” си партнира с 5 европейски държави по програма Еразъм + в ключова дейност „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“.

Проектът е насочен към подготовка на ученици и учители в областта на информационните и комуникационни технологии, както и към повишаване мотивацията на учениците да изучават математика, технологии, физика, химия, биология и инженерни дисциплини. Едновременно с това ще се задълбочат знанията за произвеждане и използване на „Зелената енергия“ – възобновяеми енергоизточници, обсъждане на настоящото ситуация и начини тя да се промени.

Работен език на проекта е английският. Използването на език, различен от майчиния ще подобри техните комуникативни умения, необходими за глобализираното общество. Учениците ще повишат знанията си за Европа и страните членки на Европейския съюз, като на практика ще се почувстват като част от обединена Европа. Учителите като част от европейската мрежа ще обменят педагогически опит.

Дейностите по проекта са насочени към обмен на ИКТ умения, иновации, креативност, както и към намаляване на въглеродния отпечатък, чрез представяне и развитие на „Зелената енергия“ чрез ИКТ. Ще се повиши осведомеността за факта че устойчивите енергийни решения трябва да бъдат широко използвани, ако искаме да запазим нашата планета за бъдещите поколения.

С участието си в проекта партньорите ще бъдат мотивирани и осведомени за необходимостта от работа по международни проекти за подобряване на местната и глобална обстановка. Сътрудничеството на европейско ниво ще увеличи шанса на всеки да бъде успешен.

Учителите ще използват ИКТ на професионално ниво, ще усъвършенстват използвано на чужд език, ще разменят педагогически идеи и методи на преподаване. Учениците ще усвоят ИКТ умения, които ще им послужат при реализацията им на пазара на труда, ще получат знания за „Зелената енергия“ и използването и за ограничаване на процеса на глобално затопляне.

Първата работна среща по проекта се проведе през октомври 2016, в гр. Алтер, Белгия. Срещата в България е първата с участието и на ученици от петте държави. По време на гостуването в Горна Оряховица от 13 до 17 март, са предвидени дейности, свързани с основните цели на проекта, както и различни игри за по-добро опознаване, развитие на комуникационни умения, запознаване с историята, традициите, обичаите и красотите на България и на региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.