Учители от Свищов се обучаваха за супервайзори и оценители

Десет учители от СУ „Димитър Благоев“ в Свищов преминаха през обучителен курс за супервайзори и оценители в Международната награда на херцога на Единбург – България. Те са част от общо 60-те смели хора, благодарение на които младежи от цялата страна ще могат да преживеят най-емоционалното направление в Наградата - Приключенско пътуване, което e финал на всяко ниво в нея. Броят на сертифицираните учители прави училището В Свищов с най – много супервайзори и оценители и в същото време с най-много лидери-15 и участващи деца-общо 66 в България.

Целта на обучителния курс, през които преминаха учителите, бе да се представят спецификите и важните за безопасността и незабравимото преживяване детайли около Приключенското пътуване. Чрез него младежите реализират експедиция сред природата, откриват нови умения и знания, опознават нови места и най-вече приключенстват.

Свищовските учители получиха международни сертификати за супервайзори и оценители, които важат за всички 144 държави, част от Международната награда на херцога на Единбург.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони