Учителка, майка на малко дете, е загинала при катастрофата край Вакарел

Катастрофа с автобус на магистрала Тракия край Вакарел. Снимка: Цветан Томчев

 

Станислава Петкова по време на час Станислава Петкова по време на час

Загиналата при на автомагистрала „Тракия” жена от Сливен е 31-годишната Станислава Петкова. Информацията бе потвърдена от просветния инспекторат, както и от пострадали при произшествието. Младата жена е майка на момиченце в четвърти клас, за което се грижи сама. Петкова е начална учителка в ОУ „Елисавета Багряна” в Сливен. Тя не е трябвало да пътува, но в последния момент се решила.

Във фаталния петък, 13-ти, е тръгнала за обучение в София заедно с приятелка и колежка от училището, в което работи, и с друга начална учителка от града. Станислава и колежката й са си взели отпуска, за да пристигнат с ден по-рано в столицата, да се настанят спокойно и да се разходят. Петкова не е била предвидена в обучението, но въпреки това е настоявала да замине с приятелката си. „В понеделник в училището влизат психолози от Сливен и Пловдив, за да разговарят с децата”, съобщи д-р Бисерка Михалева, началник на Регионалното управление на образованието в Сливен. Психологическа помощ ще бъде оказана при нужда и на педагогическия екип и персонала в учебното заведение.

„Училищното ръководство е в постоянен контакт с родителите на загиналата Станислава Петкова, за да окаже всяка необходима помощ и съдействие в този трагичен момент. Много, много ни е мъчно на всички за Станислава”, каза директорката Величка Христова.

От общината обявиха телефон 0885707540 за връзка със семейството и близките на загиналата, както и с ранените от Сливен при катастрофата, за оказване на помощ и съдействие, съобщиха от администрацията. На 13 април от автогарата в града в автобуса на „Юнион ивкони” са се качили петима пътници. Другите двама от тях са били мъже. Тяхната самоличност засега не е известна.

Голяма част от ранените при катастрофата, настанени в болници, не са от София. Някои нямат близки в столицата, които да им предоставят неща от първа необходимост, като вода и други вещи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България