Учителка родила в парк, удушила бебето и го скрила в чанта в багажник на кола

Снимка: Архив

Крила от всички нежелана бременност, искала да го изхвърли в кофата, докато мъжът й пазарува

Служители на полицейското управление в Горна Оряховица са предприели разследващи действия, след сигнал от местната болница. В 18,20 часа в четвъртък в полицейското управление е получен сигнал за приета за лечение 34-годишна жена от същия град. След преглед е установено, че тя е родила същия ден.

Родилката Венелина Петкова е учителка в Основно училище "Климент Охридски" в стражишкото село Виноград по история и английски език, научи "Труд".

От проведените първоначални действия по разследването пред хранителен магазин в железничарския град е установен съпругът на Петкова – 34-годишният Х. П., а в багажника на семейния им автомобил криминалистите се натъкнали на безжизненото тяло на новородено момченце.

Според първоначалната информация жената е родила в парк в железничарския град, където е намерена с обилен кръвоизлив. На местопроизшествието е извършен оглед, в присъствието на съдебен лекар. Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница. Според съдебно-медицинската експертиза, момченцето е било родено живо, но след минути е удушено с ръце.

По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 120 от Наказателния кодекс, под наблюдението на Районна прокуратура – Горна Оряховица. Работата по изясняване на случая продължава.

„При първоначалния оглед в градския парк не са открити следи от раждане. Заради това в петък бе разпореден повторен оглед на посоченото от майката място”, споделиха работещи по случая.

Разкритията започнали след като в четвъртък вечерта педагожката се озовала в Спешна помощ с обилен кръвоизлив. От там била препратена в АГ отделението и с пациентката се заела дежурната лекарка д-р Димитринка Димитрова.

"Още при прегледа установих, че има раждане. Жената обаче твърдеше, че не е била бременна и не е раждала. Направен и бе видеозон и ясно се видяха остатъци от плацента и че виси пъпна връв. Категорично бе, че се касае за раждане на доносено дете. Тя обаче продължи да настоява, че не е родила и се наложи да уведомим полицията. Бебе в болницата не сме виждали и не знаем къде и как е родила. Това ще изясняват прокуратурата и полицията", коментира д-р Димитрова.

Венелина Петкова в петък остава в Акушеро-гинекологичното отделение, а пред вратата на болничната стая дежуриха полицаи.

Когато криминалистите попитали 34-годишната учителка какво е станало с детето, горнооряховката разказала, че е родила в парк мъртво бебе, а след това е сложило трупа му в чанта, която е в багажника на колата. Според обясненията й нейният съпруг не е знаел за бебето и че трупчето се намира в багажника. Докато двамата спрели пред хранителен магазин, тя имала намерение да изхвърли чантата в контейнер за смет.

Семейството имало три други момчета. Четвъртото обаче се оказало нежелано и майката твърди, че е крила от близките си, че носи дете. И понеже била пълничка, никой не заподозрял, че е бременна. Освен това до последно тя ходела на работа.

Съпругът й тепърва ще бъде разпитван. Разпоредени са още множество експертизи по драстичния случай.

 

Коментари

Задължително поле