„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Учителски протест може да затвори градините в Омуртаг

училище

Детските градини в община Омуртаг може да затворят врати след Нова година, ако от кметството не им платят средствата за диференцирано заплащане и работно облекло. Това обявиха на протест пред сградата на местната администрация учители от градините и стачният им комитет. Те твърдят, че от общината не са изпълнили споразумение, което ги задължавало тези плащания да станат до края на ноември. Кметството обаче изпълнило ангажимента си да даде забавените заплати.

Учителите поставят условия всички плащания, които са договорени, да бъдат издължени до края на календарната година. В противен случай може да се стигне до ефективен протест. По техни изчисления общата сумата, която им дължали била към 40 000 лева.

Кметът на община Омуртаг Ешреф Ешрефов коментира, че вече са дофинансирали дейността на градините с 324 000 лева тази година. Парите били гласувани от Общинския съвет. Имало недостиг на средства за дейността на градините, тъй като сумите за тях били орязани със 136 000 лева централно. Корекцията била след засечка, която показала, че реалният брой деца в градините бил по-малък от подадените данни.

„И аз бих искал да дадем тези пари, но няма откъде. Заварих общината с над 3 млн. лв. стари задължения, които се опитваме поетапно да чистим. Работим в условията на остри финансови ограничения”, заяви Ешрефов. От 1 септември градините в общината са минали на делегирани бюджети, за да се въведе повече ред, каза още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.