Учителят, събрал 3641 гласа на евроизборите, ще е в листата на СЕК

Учителят от Английската гимназия в Бургас- Христо Симеонов, който се превърна в истинска изненада на евроизборите, ще бъде кандидат за общински съветник от партия Средна европейска класа /СЕК/. Това обяви лично той на пресконференция в сряда и уточни, че ще е от гражданската квота, а не партийна номинация. На евроизборите през месец май, Симеонов бе независим кандидат за евродепутат и събра рекордните 3641 гласа.

„След евроизборите получих покана от почти всички партии и разговарях с всички. Благодаря им, че са ме оценили, но аз държа на своята независимост“, обясни избора си Симеонов. Той разказа, че сам потърсил контакт с един от активистите на СЕК- Константин Бачийски, защото се впечатлил,че Бачийски дава заплатата си като общински съветник, за да подпомага здравеопазването в града и плаща за квалификацията на наши медици в Германия.

„Ние търсим и ще залагаме на чисти хора с добри намерения“, обясни на свой ред Бачийски. Той уточни, че идеите на Симеонов за образованието вече са залегнали в програмата на СЕК. Най-вероятно партията ще спази традицията си от местните избори и отново ще се яви на вота със самостоятелна листа. Христо Симеонов допълни, че ще бъде част от листата на СЕК само ако партията се явява самостоятелно на местните избори.

Коментари

Задължително поле