Учител блудствал с шест ученички (обзор)

Окръжната прокуратура в Силистра изправя пред съда 54-годишен старши възпитател в училище „Христо Ботев“ в Дулово. Илиян Василев е обвинен за блудства с шест малолетни момичета.

Извратенякът задоволявал нагона си в периода от ноември 2014 до април 2015 г. в дома си в Дулово, където давал уроци по пеене на жертвите си. Заради мераците му някои от тях искали да се откажат от частните уроци, но Илиян Василев убеждавал родителите, че децата са талантливи и не трябва да спират. Момичетата се оплакали на класните си ръководители и така започнало разследването. Чрез фейсбук учителят поддържал и връзка с три от момичетата. Изпращал им порно снимки и клипове, дори своя снимка, на която позира как уринира в тоалетната. В компютъра му са открити също кадри от санитарно помещение с участието на непълнолетни. Илиян Василев обяснил, че направил кадрите от любопитство, а „актьорите“ в тях били момичета от вокална група на възраст около 15 години.

Делото срещу учителя е насрочено в Силистренския окръжен съд за 25 ноември 2016 г. Илиян Василев е поискал съкратено съдебно следствие, като признал вината си за престъпленията.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право