Започна водоподаването към Свищов, Вардим и Царевец В неделя екипите ще продължат работата си по отстраняване на аварията

Професор Весела Кънчева от София: Доктор Емилова е истински природен лекар Да си здрав е естествено състояние, забравено от модерния човек

Движението за тирове е ограничено на ГКПП „Калотина“ от сръбска страна заради срив

Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го уби (ВИДЕО)

Фандъкова: При най-малък дисбаланс в София, спираме водоподаването към Перник

Бурак Йозчивит стана значим исторически герой

Скенер ще изследва дали армировката на взривения блок във Варна не се е деформирала

Арестуваха мюфтията на „Ислямска държава“

Бум на хепатит в областите Стара Загора и Хасково, повечето болни са деца

Иран ще предостави на Украйна черните кутии на сваления самолет

Министър Танева : Продължаваме да търсим подкрепа от държавите за запазване на Националната преходна помощ

Арбанашката църква „Св. Атанас” прие първата си служба от десетилетия насам Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи богослужението

Неизвестни обраха митницата в Благоевград

Свищов и две села остават без вода заради авария Екипи на ВиК работят по отстраняването й

5 хитри начина да свалите „празничното“ тегло Без строги режими и изтощителни тренировки

Учредиха новия македонски парламент

С потвърждение на мандатите на новите депутати беше учреден деветият македонски парламент. На заседанието присъстваха 118 от всички 120 народни представители, като то беше ръководено от предишния му председател Трайко Веляновски, съобщи БНТ.

Днешното заседание беше прекъснато, преди да бъде избран нов председател на парламента, като датата за ново заседание, когато това ще стане, ще се определи по-нататък.

В дневния ред на първата парламентарна сесия беше и изборът на председател и членове на Верификационната комисия за проверка на мандатите на депутатите, назначени днес.

В новия парламент има 62 нови и 58 стари депутати, някои от които са били избирани и по няколко пъти. От общо 120 депутати, 38 са жени.

Най-много представители – 51, има коалицията начело с ВМРО-ДПМНЕ. Коалицията начело със Социалдемократическия съюз на Македония има 49 депутати, ДСИ – 10, Беса – 5, Алиансът на албанците – 3 и ДПА – с два.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.