Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Учредиха областно сдружение на кметовете и кметските наместници в Търново

Учредено е областно сдружение на кметовете и кметските наместници във Велико Търново. Новата организация ще бъде с нестопанска цел и предстои да бъде регистрирана, като в нея ще влизат представители на населени места от всички общини в региона. Целта на формацията е да работи за просперитета и бързото решаване на различни казуси на локално ниво, чрез сътрудничество с общинските администрации, Областната управа и Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/.
Като председател на Управителния съвет на НСОРБ, кметът на община Велико Търново Даниел Панов адмирира създаването на новата организация и уважи учредителното й събрание. С включването на подобен тип сдружения в полза на обществото НСОРБ разширява обхвата си и засилва връзката си с населените места.
„Работете като едно цяло, без да се делите по политическа окраска. Можете да разчитате на нас. Един от най-големите успехи на Сдружението на общините е промяната в Закона за нормативните актове, според която законодателните изменения вече ще се правят задължително при условията на съгласуване с НСОРБ. Много важна за това наше искане бе подкрепата на председателя на Народното събрание в последните няколко години. Редица други закони също бяха изменени според становищата на Националното сдружение на общините”, обърна се Даниел Панов към колегите си.
Просветляването и текущите ремонти на третокласната пътна мрежа, както и методиката, по която се формират заплатите на служителите в кметствата и кметските наместничества, бяха сред темите на срещата. На заседанието присъства и зам.областният управител Камен Алексиев. Даниел Панов посъветва колегите си да систематизират питанията си и да ги внесат както до НСОРБ, така и до Областната управа.
Управителният съвет на новото сдружение се състои от 17 членове, а за председател бе избран кметът на великотърновското село Ново село Христо Христов. Петчленен е съставът на Контролния съвет, чийто председател е кметът на село Балван Недьо Георгиев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.