Учреди се Обществен съвет по култура и образование към кмета на Община Търговище

Обществен съвет по култура, образование и НПО към кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров ще подпомага експертно дейността в хуманитарната област, съобщиха от местната администрация.

По покана на д-р Димитров членове на Обществения съвет са писателката Неда Антонова, журналистът Евтим Петков, председателят на ПК „Възраждане“ Савин Савов, директорите на Кукления театър Ивайло Марков и  на Първо ОУ „Христо Ботев“ Димитър Алексиев, историкът Тоня Любенова, художникът Румен Райнов, Светла Сивчева от Асоциация „Ная“, председателят на Общинския съюз на пенсионерите Веселка Бахнева.

На учредителното заседание на Съвета     кметът представи вариант за регламент за конкурс за текст на химн на Община Търговище.

Химнът е един от символите на Общината, регламентиран в Наредбата за нейната символика и трябва да е неразделна част от тържествения й церемониал, но до момента няма създаден такъв.

Обсъдено бе на следващи заседания на съвета да се разискват темите за нова визия на пролетния панаир, идеята за издигане паметник на Левски в Търговище, концепцията за туризъм и други, допълват от администрацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини