Фаворит в борбата отпадна за Евро 2017

Борците ни в свободния стил останаха без един от потенциалните си медалисти за европейското в Нови Сад (Сърбия) от 2 до 7 май. Владимир Дубов продължава да е измъчван от здравословни проблеми, които го тормозеха и преди олимпиадата. Световният и европейски вицешампион от 2013-а има стеснени кръвоносни съдове, които му създават дискомфорт. Националът е подал молба до федерацията да излезе в по-дълга почивка и да си направи по-сериозни изследвания. Така в кат. до 57 кг България ще бъде представена от Мехмед Фераим, след като другият ни ас Георги Вангелов още не е възстановен от контузия.

В отбора за Нови Сад обаче е включен опитният Михаил Ганев. Световният шампион от 2010 г. ще се бори при 97-килограмовите. А в тежка категория няма да имаме състезател, след като младият Мариян Тодоров получи травма.

До края на седмицата треньорските щабове ще определят съставите за първенството. Жените се готвят в Самоков, мъжете в свободния стил продължават в Тетевен, а класиците са на лагер в Румъния до този петък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт