Факелни шествия в Пазарджик и Стрелча за Деня на народните будители

В Пловдив отбелязват 1 ноември с Ден на отворените врати в 15 читалища и библиотеки

С факелно шествие и поднасяне на цветя на паметниците на Христо Ботев, Васил Левски, светите братя Кирил и Методий и Константин Величков Община Пазарджик ще отбележи Деня на народните будители – 1 ноември.

Шествието ще се състои от три лъча, които ще тръгнат в 17,30 часа от паметниците на Ботев, Левски и Св.Св.Кирил и Методий през пешеходната зона и по булевард „България” ще се съберат пред паметника на Константин Величков в градинката на гимназия „Иван С. Аксаков“. Проявата ще завърши с флашмоб – масово изпълнение на песента „Хубава си моя горо“, подета от детски хор „Слава Русева“. В 18,30 ч. в читалище „Виделина” в Пазарджик ще се проведе празничен концерт с участието на читалищни състави от града.

С факелно шествие, в което се включиха възпитаниците на Начално училище „Паисий Хилендарски” и Средно училище „Свети Свети Кирил и Методий” Деня на будителите бе отбелязан и в Община Стрелча. Там честванията започнаха още на 31 октомври вечерта пред паметника на Васил Левски в средногорския град и празнична програма с участието на местния клуб „Родолюбие”.

В Пловдив 1 ноември се превърна в Ден на отворените врати за 15 читалища в града под тепетата, където празникът на народните будители бе отбелязан с различни инициативи като тематични вечери, срещи-разговори, рецитали, изложба и концерт. Кулминацията на тържествата бе връчването на наградата „Следовник на народните будители - Пловдив 2017” във вторник вечер в Народната библиотека „Иван Вазов”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони