Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Фалстарт на процеса срещу Райна Петрова и Надежда Минчева

Дългоочакваният процес в Окръжен съд-Пловдив срещу бившата кметица на район “Централен” Райна Петрова и бизнесдамата Надежда Минчева започна с фалстарт. Още на първото заседание се стигна до безпрецедентно отстраняване на защитника на едната обвиняема, поискано от окръжния прокурор Румен Попов с мотива, че преди да стане адвокат, Кирил Николов е бил съдия по същото дело. След кратко съвещание магистратите обявиха, че бившият им колега няма право да е защитник на Надежда Минчева и тя трябва да си търси друг адвокат за следващото заседание.

На него ще бъдат изслушани над 60 свидетели. Адвокатът на Райна Петрова Красимир Елдъров обяви, че не е съгласен делото да се разглежда по реда на “съкратеното съдебно следствие”. Срещу екскметицата на район “Централен” са повдигнати 2 обвинения, свързани с доставката на хранителни продукти в детски заведения. Първото е за това, че е отнела правото на директорите на забавачки, ясли и кухни като възложители по ЗОП и е лансирала една и съща фирма – Надежда 2000″, която е получила 44 855,03 лв. по договорите за 2012 г. и 2013 г. Второто обвинение е за взет подкуп под формата на ваучер за 9780 лв. за екскурзия в Тайланд от Надежда Минчева през юни 2013 г., за да упражни влияние за възлагане на обществена поръчка за 376 000 лв. пак в полза на “Надежда 2000” ЕООД. Минчева пък е подсъдима за даване на подкуп – въпросния ваучер.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.