Сигнал за горящ влак вдигна по тревога пожарните в Лом и Монтана

Огнеборците са гасили 20 пожара за един ден, спасена е жена

Сигнал за обърнал се и избухнал в пламъци влак на ж.п. гара Медковец мобилизира противопожарните служби в област Монтана през нощта в четвъртък. Четири автомобила с огнеборци и спасители са били изпратени към мястото.

Оказало се, че ж.п. катастрофа няма, но гори голям парцел със сухи треви.

Само в четвъртък в област Монтана са пламтели близо 20 големи пожара в сухи треви, храсти и постройки. Огнеборците са спасили от смърт една жена и няколко сгради, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В четвъртък към 21,48 часа на тел. 112 е бил получен сигнал за обърнат и горящ товарен влак до ж.п. гарата на село Медковец. За ликвидиране на произшествието са изпратени два автомобили на противопожарните служби в Лом и Монтана с осем огнеборци и два автомобила с шестима спасители. На мястото екипите установили, че няма обърнат влак, но пламъци бушували върху 300 дка суха трева около ж.п. линията. Пожарникарите се заели с потушаването на огнените езици, на помощ им се притекъл и младежът подал неточния сигнал – 18 годишният Валентин А. Огънят е бил загасен, спасена е близка къща. Младежът алармирал за огнената стихия няма да бъде наказан, тъй като е бил добронамерен и с обаждането си е предотвратил разрастването на пожара, който можел да застраши и хора, казаха от полицията.

От дни Северозападът е обхванат от вълна от огромни огньове, най-често заради запалени при почистване отпадъци. Само в четвъртък в региона са горели 20 пожара, които са изпепелили 1657 дка треви, храсти и дървета. От запалена селскостопанска постройка в Лом пожарникарите са успели да извадят и спасят собственичката й Будинка Б. Огънят, тръгнал от запалени сухи треви в двора, е унищожил 30 кв.м. покрив и домашно имущество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България