Фалшификатор на документи се споразумя за пробация

Ïîëèöèÿòà îòêðè ìíîæåñòâî äîêàçàòåëñòâà çà ðàáîòàòà íà ãðóïàòà íà ðàçëè÷íè àäðåñè

Руслан Манов/46г./ от Шумен, който беше задържан като част от група фабрикувала и подправяла лични карти, дипломи и шофьорски книжки, е признал вина и е сключил споразумение с прокуратурата. Районният съд в Шумен е одобрил 7 месеца пробация тази седмица. Наказанието вече е изтърпяно, защото от 15 март т.г. Манов е бил с мярка домашен арест. Сега вече е свободен. Трябва да заплати към 849 лв. деловодни разноски.

Съвсем скоро се очаква споразумение с прокуратурата да сключи и брат му Петромил Манов/40г./, казаха запознати с хода на разследването. Третата участничка в групата Галя А./39г./ от шуменското с.Каспичан също вече е признала вината си. И тримата имат "опит" с правосъдието за други техни кримипрояви.

Групата беше разбита в началото на март т.г. от шуменски полицаи от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и техни колеги от страната, а в ареста първоначално попаднаха шестима. Бееш оповестено, че цените на подправените лични карти, задгранични паспорти, дипломи и шофьорски книжки вървяла от 300 лв. минимум до 1000 евро, според клиента.

От одобреното споразумение става ясно, че Руслан се е сдружил с брат си, за да съставят неистински официални документи или да преправят съдържанието на официални български документи за самоличност и свидетелства за управление на МПС, с цел получаване на имотна облага. В Руслан са намерени две снимки на мъже, копие от диплома, свидетелство за управление на кола, принтер и компютърна конфигурация, които са послужили в дейността и се отнемат в полза на държавата. Ще му бъдат върнати други чужди оригинални документи, мобилни телефони и 11 SIM-карти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право