Фандъкова: До средата на август пускаме трамвай 7 по бул.“България“

"Очаквам до средата на месец август да приключат строителните работи по изграждане на нов релсов път в участъка на трамвайните релси на бул. “България“ и ще бъде пуснат за движение трамвай № 7. Веднага след пускането на трамвая ще започне работа по преасфалтиране на бул. “България“ от бул. “Акад. Иван Гешов“ до бул. “Гоце Делчев“. Имаме готовност за цялостно преасфалтиране на бул. „България“, но ще работим поетапно." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на ремонта на трамвайния релсов път и подлеза на бул. "България" при кръстовището с бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“. Това съобщиха от пресслужбата от СО. На проверката присъства и заместник-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев.

"Със завършването на ремонта на релсовия път целим цялостното трамвайно трасе по бул. „България“ да бъде обновено и да осигурява по-бързото придвижване с градски транспорт. Ремонтираме и подлеза, който е един от най-големите и в най-тежко състояние" – посочи също кметът Фандъкова. Монтиран е нов окачен таван, осветление, ще бъде изградено и ново видеонаблюдение, възстановени са облицовките по стените, ремонтирани са подовите настилки, гранитните стъпала и бетоновите рампи, частично са монтирани нови каменни облицовки по бордовете, както и предпазен парапет. Ще бъде направено ново озеленяване.

По време на ремонта на бул. “България“ не се предвижда да се затваря за движение булевардът изцяло, автомобилите ще се движат в едното платно двупосочно. "Планираме цялостно преасфалтиране, но ще се работи поетапно, за да не се блокира движението по един от най-натоварените булеварди" – посочи кметът на София. "Ако работата по преасфалтирането на пътното платно в посока кв. “Бояна“ приключи преди края на август, ще асфалтираме и другото пътно платно. Ако не успеем, ще оставим тази част за следващата година, защото не можем да си позволим през септември да бъде блокиран бул. „България“, посочи също кметът Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България