Фандъкова е сезирала прокуратурата заради аварията с парното

Снимка: Архив

Кметът Йорданка Фандъкова е сезирала прокуратурата за причините за аварията в „Топлофикация-София“, която дни наред остави без парно и топла вода голяма част от столицата, информира БНР.

От дружеството се зарекоха, че ще проверяват сграда по сграда в коя от тях не е имало топлоподаване за повече от 48 часа. Всички засегнати абонати ще получат обезщетение – ангажираха се столичните общинари.

Прави се всичко възможно, за да бъде пуснато парното и топлата вода, твърдят от „Топлофикация-София“. Най-късно това ще се случи утре около обяд, ангажираха се от дружеството. Това обаче ще се случва поетапно в засегнатите квартали.  посочи:

„За клиентите ще намерим начин, който ще предложим на Столичния общински съвет да бъдат обезщетени. В момента сме съсредоточили всички сили за отстраняване на аварията и възстановяване на топлоподаването. Смятам, че никой няма нищо напротив, че това е най-важният въпрос в момента.“, посочи директорът в столичната „Топлофикация“ Боян Паунов.

Три проверки са организирани на територията на София във връзка с аварията, посочи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

„Специална проверка от ръководството на „Топлофикация“, вътрешна проверка, за причините за аварията. От друга страна, кметът госпожа Фандъкова и Общинският съвет създават експертна група от специалисти от Техническия университет, които да направят независима оценка на причините за аварията.

От трета страна, настояваме, както обяви и кметът на заседанието на Общинския съвет, специализираните разследващи органи да се заемат със случая и да кажат също има ли закононарушения при възникването на тази авария. Дали има престъпна небрежност от страна на служители на дружеството, или има някаква външна намеса, без значение как ще я определим – дали като умишлен саботаж, или като вандалска проява“, каза Герджиков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.