Ученик е поразен от волтова дъга в Казанлък Инцидентът се е случил по време на междучасие

Пoжaр избухнa в зaвoд за отпадъци край Барселона

Омбудсманът обеща помощ на медици, работещи 8 месеца без заплати Българите масово се жалват от дружества монополисти

Отчаяната съпруга Тери Хачър убийствено секси на 55

Ученици от Търговище гостуват в Румъния Ученическият обмен е между българския и румънския едноименни градове

Грета Тунберг е личност на годината на списание „Тайм“

ЕИБ предостави заем от 65 милиона евро на КЦМ за модернизация

Как да избереш подходящия за теб хладилник?

Вижте какво прогнозира астрологът Гал Сасон за Годината на металния плъх

Путин кани Тръмп на парада на 9 май US президентът обмисля предложението

Премиерът Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Джошуа започна да хвали Кобрата

Кьосев срещу Ганев. А кой е за волейбола?

Ремонт на ГКПП-Кулата срещу задръстванията, 16 тона унищожен канабис и намален миграционен натиск Това докладваха пред Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и ред на изнесено заседание в Петрич

Фаворити, но само до групите

Фандъкова е сезирала прокуратурата заради аварията с парното

Кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът Йорданка Фандъкова е сезирала прокуратурата за причините за аварията в „Топлофикация-София“, която дни наред остави без парно и топла вода голяма част от столицата, информира БНР.

От дружеството се зарекоха, че ще проверяват сграда по сграда в коя от тях не е имало топлоподаване за повече от 48 часа. Всички засегнати абонати ще получат обезщетение – ангажираха се столичните общинари.

Прави се всичко възможно, за да бъде пуснато парното и топлата вода, твърдят от „Топлофикация-София“. Най-късно това ще се случи утре около обяд, ангажираха се от дружеството. Това обаче ще се случва поетапно в засегнатите квартали.  посочи:

„За клиентите ще намерим начин, който ще предложим на Столичния общински съвет да бъдат обезщетени. В момента сме съсредоточили всички сили за отстраняване на аварията и възстановяване на топлоподаването. Смятам, че никой няма нищо напротив, че това е най-важният въпрос в момента.“, посочи директорът в столичната „Топлофикация“ Боян Паунов.

Три проверки са организирани на територията на София във връзка с аварията, посочи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

„Специална проверка от ръководството на „Топлофикация“, вътрешна проверка, за причините за аварията. От друга страна, кметът госпожа Фандъкова и Общинският съвет създават експертна група от специалисти от Техническия университет, които да направят независима оценка на причините за аварията.

От трета страна, настояваме, както обяви и кметът на заседанието на Общинския съвет, специализираните разследващи органи да се заемат със случая и да кажат също има ли закононарушения при възникването на тази авария. Дали има престъпна небрежност от страна на служители на дружеството, или има някаква външна намеса, без значение как ще я определим – дали като умишлен саботаж, или като вандалска проява“, каза Герджиков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.