Фандъкова: Започнахме почистването и осигуряване на проводимостта на 5 км от река Искър

Снимка: Фейсбук

Започнахме почистването и осигуряване на проводимостта на 5 км от река Искър, в участъка от моста на „Чепинско шосе“ до корекцията, която изградихме при Летище „София“. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук след проведената проверка на място.

“През 2016 г. направихме аварийно почистване на реката. Тази година почистваме общо 75 км речни корита на реки, които преминават през територията на общината. Изпълнението на програмата за планово почистване тази година започнахме на 20 март и до момента са почистени 9 км. В момента се работи още на участъци от реките Владайска и Перловска в централната градска част, р. Подгумерска в район „Нови Искър“, р. Какач в район „Връбница“, р. Банишка в район „Витоша“ и отводнителни канали в район „Кремиковци“.

Столична община разполага с първата система за денонощно наблюдение на нивата на реките и за ранно предупреждение”, пише още Фандъкова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.