Фандъкова засилва охраната на София (обзор)

Работна група от експерти чертае план за реакция при кризи

 

 

Засилена охрана на общинските сгради, повече полицейско присъствие и по-добра координация между Столичната община, СДВР и частните охранителни фирми. За това се договориха кметът на София Йорданка Фандъкова, шефът на столичната полиция Младен Маринов и председателят на Националната асоциация на търговските фирми за сигурност и охрана Александър Митев. След среща вчера те обявиха, че работна група ще начертае план за по-добра координация и реакция при бедствия и кризи.

„За мен беше много важно предложението да си взаимодействаме при реакция при кризи. Това са над 30 000 обучени, подготвени, оборудвани специалисти, които на практика могат веднага да вземат участие при дадена ситуация“, категорична бе Фандъкова.

Тя обясни, че за рисковите зони в столицата, сред които е и районът около джамията заради струпването на мигрантски групи, е изградено видеонаблюдение и има постоянно полицейско присъствие. При евентуален инцидент обаче е нужна по-бърза реакция.„Представете си реална ситуация - постовете и патрулите са в единия край на зоната, в другия край се събират бързо хора. Най-близкият охранител съобщава на полицията и патрулът отива буквално за 2-3 минути.“ Така столичният кмет обрисува как ще действат съвместно охранителите и полицията в София при кризисни ситуации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България