Фандъкова за освобождаването на Тодор Чобанов: Под негово ръководство се забавиха чувствително някои проекти

Приносът на доц. д-р Тодор Чобанов е доста сериозен, но ни трябва човек, който да представя много по-активно културните събития. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти.

„Благодаря на доктор Чобанов, защото неговият принос в сферите, в които работи в София, е доста сериозен. Особено в сферата на археологията. Знаете, че заедно с него изградихме Музея за история на София, подземния археологически музей в църквата „Св. София“, триъгълната кула. Сега ръководи един много добър проект в Южния парк. В същото време под негово ръководство се забавиха чувствително други проекти. Това е проектът за реставрация на банята в кв. „Овча купел“ и, разбира се, с дълги процедури в Министерството на културата и банята в Горна баня. А това беше важна задача, която имаше конкретни срокове и ангажименти, които бяхме приели пред хората. Наложи се отново да се прекрати тази процедура за кв.„Овча купел“. Сега грабва да се обявява наново. Това забавя всичко. Трябва да се работи по-активно, трябва да се работи по-динамично. Така ни е работата“, обясни тя.

„Прекрасен млад човек, който има голямо бъдеще в науката. Той самият помоли да се съсредоточи върху докторантурата, която прави в сферата на археологията, но в същото време ни трябва човек, който да е много енергичен, който да може да представя много по-активно културните събития в София и богатият културен календар на Общината, така че да привличаме нови публики. Да се направи връзката на образованието с културата много по-активно и по-видимо“, добави Фандъкова.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони