Фандъкова: За улеснение на пешеходците и трафика започна извозването на сняг в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова.

По големите градове започнаха извозване на снега. Във Варна и Добрич обявиха, че нямат пари за това и според тях е безсмислено харчене на пари. Кметът на София, Йорданка Фандъкова, смята, че това е необходимо за улеснение на пешеходците и трафика, предаде БНТ.

"Не навсякъде се налага. Правим сметка , че има разходи, но там където са големите пешеходни зони го правим за удобството на пешеходците. Това са площадите, пешеходните пространства, по-големи спирки. Така че там където е необходимо, ще го правим. По две обработки вече са направени по трасетата на градския транспорт. Там където са завършили задачата им е да останат по стоянките за да могат да се включат в трафика."

Засиленият контрол от страна на общината и инспектората помага за по-ефективното почистване на улиците, както и за бюджета на общината. Когато се установи нарушение, плащането на фирмата нарушител се преустановява и парите остават в общината.

"Те си остават в бюджета на общината. Нашите договори са направени така ,че плащаме само за извършена работа. За това и контролът е много строг. Разбира се, сме предвидили бюджет, но този който остане се надяваме да го използваме и лятото за миене. Телефоните на общината и на инспектората, и 112 се реагира веднага. Там където се налага и е възможно, почистваме. Не навсякъде може да почисти", коментира Фандъкова.

Кметът заяви, че се обръща внимание на всички подадени сигнали.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България