Разследват палеж на кола в Разград Има версия, че колата е подпалена за отмъщение

Пуснаха под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

БСП иска преизчисляване на пенсиите

Каракачанов: Пактът за миграция на ООН ми намирисва на документ, който подготвя глобалното преселение на народите

Задържаните за убийството на мъж във влак край Вакарел са брат и сестра Вероятната причина за инцидента е отправена забележка към извършителите

Парламентът прие промените в Закона за чистотата на атмосферния въздух

Борисов: Българското участие в проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ край Александруполис е стратегически важно

Цветанов се извини за думи на депутат от НФСБ

Американското правосъдие тайно е повдигнало обвинение срещу Асандж

Борисов в Гърция: ЖП връзката Солун-Русе ще допринесе за икономическия подем на региона

Йордан Цонев: В поправките в Закона за вероизповеданията направихме всички възможни отстъпки

КОНПИ отнема над 30 хил. лв. от бивш управител на общинско дружество в Бургас, сключвал договори със съпругата си

Антон Антонов, АПИ: Потребителите ще могат онлайн да закупуват електронна винетка

Мустафа Карадайъ: Най-големият враг на патриотизма е национализмът

Няма кандидати за къщата на Пейо Яворов

Фандъкова: Инвестираме в строителство и ремонти на детски градини и училища над 20.5 млн. лева Кметът на София провери как върви изграждането на детска градина 35 в район "Люлин"

Инвестициите в строителство и ремонти на детски градини и училища тази година са над 20.5 млн.лева. Тези инвестиции ще продължим, защото са много важни. Изграждаме 6 нови детски градини в районите „Люлин“, „Витоша“, Красна поляна“, „Младост“, „Красно село“. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на детска градина 35 „Щастливо детство“ във втори микрорайон на „Люлин“ заедно с кмета на района Милко Младенов.

Близо 8 млн. лева са инвестирани в район „Люлин“ в строителство и ремонти на детски градини и училища през последните години. Детска градина 35 е третата нова детска градина, изградена в“Люлин“. В нея ще има 10 групи – две яслени и осем градински. Извършва се ново строителство на сградата и се изпълняват мерки за енергийна ефективност. Ще се обнови двора и ще се изградят нови детски площадки. Очаква се строителните дейности да приключат в края на октомври.

С въвеждането на мерките за енергийна ефективност при ремонтите се постига около 60% намаляване на разходите за отопление, посочи кметът на „Люлин“ Милко Младенов.

Недостигът в градински групи в района е сведен почти до нула, инвестира се и за преодоляването му в яслените групи. Разкрихме изцяло нова ясла за 8 групи и сега разкриваме яслени групи, посочи кметът Фандъкова.

До края на година се очаква да приключи строителството на 3 нови детски градини. Тези в кв.“Бояна“, район „Витоша“,в „Красна поляна“ и в „Люлин“. Планирани са нови детски градини в „Манастирски ливади“ и „Кръстова вада“, каза също Фандъкова.

Тази година в София се извършват ремонти на сградите на 45 училища и детски градини, като повечето ще бъдат готови за първия учебен ден, 15 септември. Строителни дейности ще продължат в 16 сгради, като районите кметове заедно с директорите ще създадат нужната организация, за да не се пречи на учебния процес. Продължава разширението на сградата на Първа английска гимназия и 112 Основно училище в район „Оборище“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Фанданго: гербавото фандъче да каже на братоевата браточка да каже на милиционерите да кажат на подземните машинисти да не дуят децибелите за да не тормозят гражданите си докато кротко си чакат без приоритети и без управленски програми реда в чакалнята!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.