Рисия осъмна под снежна покривка

Ердоган: Турция има „отговорността“ да сподели болката на арменците за събитията от 1915 г.

Неправителствени организации: Белгия води непрозрачна политика в Сирия

Ръководството на СИДП награди най-добрите си горски-стрелци

Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга галактика

Автоматик с 8 предавки за семейния комфорт Моделите C4 Spacetourer и Grand C4 Spacetourer първи получават новата трансмисия

Оставиха в ареста девет от задържаните служители на ДАИ – Благоевград

Няма предпоставки за екстрадирането на Желяз Андреев, заяви Сотир Цацаров

Адвокатът на шофьорката от магистрала “‘Тракия”: Предприела е изпреварване, след което споменът й е неясен

Какво да правим с дете, което се буди в 4 ч през нощта

Сърбия трябва да присъства на срещата в София, заяви Вучич

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата в света

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Фандъкова към бизнеса: Няма да вдигаме данъците в София

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев (вляво) и кметът на София Йорданка Дандъкова обсъдиха бюджетът на столицата за 2017 г. Снимка: ПЛАМЕН СТОИМЕНОВ

За поредна година няма да вдигаме местните данъци и такси в столицата, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на среща с бизнеса. Тя покани представителите на бизнес съвета, сред които председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, собственика на “Софарма” Огнян Донев, председателя на Камарата на строителите Светослав Глосов, за да представи проекта за макрорамката на столицата за 2017 г.

Бюджетът на София за следващата година е 1,2 млрд. лв., от които 250 млн. лв. са от европейски програми.

„През 2017 г. София ще се развива като зелен и иновативен град. Предвидени са двойно повече средства за поддръжка на междублоковите пространства. Увеличава се и средната кратност на миенето както на големите улици и булеварди, така и на квартални улици. За изграждане и ремонт на пътната мрежа сме планирали около 65 млн. лв.“, уточни кметът. Тя добави, че през 2016 г. са събрани 50 млн. лв. повече данъци спрямо 2015 г.

„Столицата е успяла да излезе от икономическата криза, като основният принос за това са усилията на бизнеса и финансовата политика на Столична община през последните години“, добави Фандъкова. Тя и бизнесът се разбраха, че още в началото на 2017 г. ще се създаде работна група за развитие на данъчната среда в столицата.

“Виждам последователност в политиката на Столичната община и желание да се работи активно градът да бъде екологична и модерна столица“, коментира председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Главният архитект на София Здравко Здравков предложи бизнесът да се ангажира още по-активно с процедирането на подробните устройствени планове на града.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Столицата е в безобразно състояние, не говорим за ”крайните квартали”и хммм ”междублоковите пространства”, които са на път да изчезнат. От един прекрасен град-градина тя се првърна в бетонна джунгла и собственост на неколко мафиозни монополи, чйито ”говорител”е фандакова:) Явно добре са й заплатили за продажба на душата и моралните й ценности:) Не че ги е притежевала изобщо. И за какви данъци и вдигания става въпрос кириле (тоя цапа прекрасното име на Тате)? Колко повече данъци на мижавите заплати/пенсийки. Нещо полезно, което може се направи е вдигане на данъците на милионерите-мутри в България, а и на форин ентерпрайзис…Или имате друга хмм уговорка с мафиотите. Я кико да ни обясни как с 200-300 евро на мес. се плащат данъци, топло и храна и пр. И да ни каже колко е неговара заплатка и защо в получава? Паразити..много ви търпяхме да се гаврите с нас , децата ни и близките ни хора.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.