На 16 ноември 2018 г. да почерпят

Тереза Мей: Вярвам, че курсът, която съм поела, е правилният за нашата страна

Митко от „Фермата“ разказа шокиращи детайли за мутренското си минало

Цветан Цветанов: Системната политическа атака на БСП към нас е изградена с фалшиви новини

Технология запазва косата при химиотерапия Лекувани са над 100 000 пациенти в 35 различни държави

Родители алармират: Охранител на училищен автобус обижда и бие деца

САЩ може да изгубят война срещу Русия Иран и КНДР са новите заплахи

Свалят цените на горивата с нови мерки Фирмите от сектора ще продължат да работят с минимална печалба

Бутонът за бдителност във влака-убиец на Хитрино бил включен

Тайните на ръката – хиромантия Купи утре заедно с „Труд“ само за 14.90 лв. уникалната книга

Премиерите Борисов и Ципрас дискутираха проекти в секторите транспорт и енергетика

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 16 ноември 2018

До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Фандъкова към бизнеса: Няма да вдигаме данъците в София

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев (вляво) и кметът на София Йорданка Дандъкова обсъдиха бюджетът на столицата за 2017 г. Снимка: ПЛАМЕН СТОИМЕНОВ

За поредна година няма да вдигаме местните данъци и такси в столицата, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на среща с бизнеса. Тя покани представителите на бизнес съвета, сред които председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, собственика на „Софарма“ Огнян Донев, председателя на Камарата на строителите Светослав Глосов, за да представи проекта за макрорамката на столицата за 2017 г.

Бюджетът на София за следващата година е 1,2 млрд. лв., от които 250 млн. лв. са от европейски програми.

„През 2017 г. София ще се развива като зелен и иновативен град. Предвидени са двойно повече средства за поддръжка на междублоковите пространства. Увеличава се и средната кратност на миенето както на големите улици и булеварди, така и на квартални улици. За изграждане и ремонт на пътната мрежа сме планирали около 65 млн. лв.“, уточни кметът. Тя добави, че през 2016 г. са събрани 50 млн. лв. повече данъци спрямо 2015 г.

„Столицата е успяла да излезе от икономическата криза, като основният принос за това са усилията на бизнеса и финансовата политика на Столична община през последните години“, добави Фандъкова. Тя и бизнесът се разбраха, че още в началото на 2017 г. ще се създаде работна група за развитие на данъчната среда в столицата.

„Виждам последователност в политиката на Столичната община и желание да се работи активно градът да бъде екологична и модерна столица“, коментира председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Главният архитект на София Здравко Здравков предложи бизнесът да се ангажира още по-активно с процедирането на подробните устройствени планове на града.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Столицата е в безобразно състояние, не говорим за “крайните квартали“и хммм “междублоковите пространства“, които са на път да изчезнат. От един прекрасен град-градина тя се првърна в бетонна джунгла и собственост на неколко мафиозни монополи, чйито “говорител“е фандакова:) Явно добре са й заплатили за продажба на душата и моралните й ценности:) Не че ги е притежевала изобщо. И за какви данъци и вдигания става въпрос кириле (тоя цапа прекрасното име на Тате)? Колко повече данъци на мижавите заплати/пенсийки. Нещо полезно, което може се направи е вдигане на данъците на милионерите-мутри в България, а и на форин ентерпрайзис…Или имате друга хмм уговорка с мафиотите. Я кико да ни обясни как с 200-300 евро на мес. се плащат данъци, топло и храна и пр. И да ни каже колко е неговара заплатка и защо в получава? Паразити..много ви търпяхме да се гаврите с нас , децата ни и близките ни хора.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.