Фандъкова на среща с бизнеса

Кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът Йорданка Фандъкова ще бъде сред специалните гости на конференция на тема „Бизнесът и образованието – инвестиция за бъдещето на София“, съобщиха организаторите от Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ). Събитието ще се проведе на 6 декември от 9 до 12 часа в Гранд хотел София. На него са поканени още председателят на Комисията по образованието в НС Милена Дамянова, представители на държавни институции като МОН и други органи. Ще бъдат и хора от водещи български и чуждестранни фирми, от работодателски организации, директори на професионални и езикови училища, експерти по човешки ресурси и образователни системи.

Целта на форума е да определи нов модел на работа между бизнеса, който работи на територията на София и институциите, отговорни за обучението на бъдещите кадри.

Според статистиката половината от учениците в средното образование в България са обхванати от професионалното образование, затова и 37% от работната сила у нас е с професионална квалификация.

Анализ на Института за пазарна икономика, специално подготвен за СОАПИ, показва, че София се характеризира с относително млада и високо образована работна сила, както и с най-добрите демографски тенденции в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България