Фандъкова обори лъжите на десните за мръсния въздух (обзор)

Кметът на София Йорданка Фандъкова уличи в лъжа десните по време на заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Третият нов зам.-кмет по строителството ще е инж. Цветан Божинов

Кметът на София Йорданка Фандъкова обори за качеството на въздуха бившия съдия и настоящ общински съветник Методи Лалов от “Демократична България” по време на заседание на Столичния общински съвет (СОС). “Вече се превърна в стил на вашата работа манипулациите, внушенията и спекулациите особено с тежките проблеми на града, това не е почтеният подход.

Тежка манипулация е, че от Европейския съд в Люксембург е осъдена София”, заяви Фандъкова. Лалов прочете декларация от името на партията си, че София е осъдена за качеството на въздуха, но столичният кмет уличи десните в лъжа. “Такова нещо няма, но вие го казахте. Това освен, че е лъжа, е заблуждение за гражданите на София. Манипулация, и то тежка манипулация и знак за равенство между изграждането на модерна екологична инсталация за оползотворяването на RDF гориво, каквито инсталации съществуват в едни от най-чистите градове в Европа, с горенето на отпадъци в кварталите - нещо, с което аз се боря и получавам подкрепа от много от политическите сили, включително в парламента. Само от тези два примера става ясно, че в голяма част от вашата декларация има тежки манипулации”, каза Фандъкова. Кметът на София заяви категорично, че проблемът със замърсяването на въздуха е сериозен, но не се решава с политически декларации и манипулации, а с работа.

По време на заседанието на СОС Фандъкова представи доклада си за структурните промени в общината. Третият нов зам.-кмет по строителството ще е инж. Цветан Божинов. Фандъкова вече обяви, че заместник по транспорта ще е бившият служебен министър Кристиан Кръстев, а по дигитализацията - Владимир Данаилов, който бе начело на общинската агенция по приватизация.

Коментари

Задължително поле