На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Фандъкова: Основни пътни ремонти приключват до края на годината, строежът на метрото върви по план

Снимка: Архив

Очаквам движението на бул. „Черни връх” да бъде изцяло отворено по коледните празници. Това каза кметът на София Йорданка Фандкова пред БТВ.

Във връзка с трафикът в столицата Фандъкова обясни: „За съжаление е така, аз също се движа по тези улици. Благодарна съм на всички, през тази най-тежка година от последните, през които се правят мащабни ремонти, метро, хората проявяват разбиране”.

„Това е алтернативата срещу тежкия трафик и използването на лични автомобили, благодаря, че подкрепя и строежа на метрото”, каза още Йорданка Фандъкова.
„Всичко със строежа на метрото върви в ритъм, няма изоставяне. Напредва работата по автомобилния тунел под бул. „Цар Борис Трети”. Очаквам до края на годината бъде завършен участъкът по бул. „Гоце Делчев”, ул. „Житница” ще бъде затворена през цялата следваща година. Очаква се цялостната реконструкция на ул. „Богатица“ да е готова до Коледа. Онзи ден пуснахме последния от 5-те нови трамвая, продължава с обновяването на градския транспорт”, коментира тя.

На въпрос за разкрита схема за имотни измами за милиони в Панчарево и Бистрица кметът коментира: „Работата на Поземлената комисия няма как да контролирам. Според мен има доста слаби механизми на контрол”.

„Има съмнение за включване на чиновници в схемата, за това възложих административна проверка, разговарях с градският прокурор – тя ме увери, че се работи, но подадох моя сигнал. Административната проверка е със срок от един месец. Вече има някои резултати, най-сериозен е проблемът в Панчарево. Районният кмет лично е подал 9 жалби, издал е над 2000 акта за общинска собственост, за да защити земите. Кметът на Бистрица се включи в битката срещу престъпната група, която функционира на тази територия.

„За мен е най-важно да чуем кои мерки биха направили хората по-спокойни – осветление, видеонаблюдение, полицейско присъствие. Това каза кметът Фандкова във връзка с мигрантите в столицата, които вече са част от пейзажа на града.

„Искам да припомня, че още с първите случаи преди 3 години, когато бежанската вълна започна да нараства, нашата задача бе да водим активен диалог и да се срещаме с гражданите, които живеят около центровете – тези разговори продължават, както аз лично, така и моите колеги периодично провеждаме такива срещи”, обясни кметът Фандъкова.

„За мен е най-важно да чуем кои мерки биха ги направили малко по-спокойни. Разговорите са много важни, гражданите подчертаха – осветление, видеонаблюдение и засилване на полицейското присъствие. Но има и още нещо, когато говорим за бежанците трябва да разделяме темата от една страна бежанци, които бягат от войната – това са семейства, деца и хората не само, че нямат нищо против, но им помагат, особено в кв. „Овча купел””, допълни Йорданка Фандъкова.
Във връзка с това, че следващият протест ще е в района на „Лъвов мост” кметът заяви: „Имаше вече и там протести. Не е въпросът в протестите, а в мерките”.

„В непрекъснат контакт съм с председателя на ДАБ Петя Първанова, на която съм много благодарна, постигнахме договореност за постепенното изтегляне на младите мъже от афганистански произход, на непридружените младежи от поведението, на които хората се оплакват, постепенното им изтегляне от тези центрове и да не се продължава с ново настаняване. В центъра в кв. „Овча купел” почти всички непридружени младежи са изтеглени”, коментира кметът.

„В същото време настоявам и се увеличава непрекъснато полицейското присъствие на бул. „Мария Луиза”, целия район на „Лъвов мост”, има видеонаблюдение, което изградихме, има постоянни патрули и по мое настояване такива и от жандармерията”, обясни Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Направиха билета по 1.60лв и се чудят защо хората се набутаха пак в личните си автомобили – ами по-евтино им е.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.