Фандъкова: Отговорният бизнес се ангажира все повече със социално отговорни каузи

Отговорният бизнес се ангажира все повече със социално отговорни каузи и успехите на нашия град са резултат от усилията, които всички вие полагате.

Партньорството с бизнеса в каузите в сферата на образованието, опазването на околната среда, иновациите, здравеопазването и социалната дейност напълно съвпадат с нашето разбиране за развитие на София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в обръщение към бизнеса при връчването на наградите за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите, съобщиха от Столична община.

Кметът връчи наградата в категория "Маркетинг с кауза".

За да насърчи инвестициите в иновации и обществено значими дейности, Столичната община отвори възможности за финансиране на стартиращи компании чрез Програмата "Акселератор Стартъп София".

Една от кампаниите, в която участват редица фирми, е засаждането на Новата гора на София. Започнахме засаждането на 225 дка площ с широколистни дръвчета от вида липа и акация в ж.к "Суходол". Досега са засадени около 30000 дървета. Целта ни е в тази площ да засадим над 125 000 броя нови дървета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България