Фандъкова: Планираме двойно увеличение на учителските заплати

Йорданка Фандъкова. Снимка: Архив

Планираме двойно увеличение на учителските заплати в рамките на 4-годишния мандат. Това каза на пресконференция зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова.

„Нашата цел е преодоляване на неграмотността. Семействата, чиито деца не ходят на училище, няма да получават социални помощи. Поемаме ангажимент да не се закриват училища заради неправилната формула, която съществува в момента. Финансирането на училищата няма да зависи само от броя на децата в училищата. Насочваме усилия към инвестиции за даването на равен шанс на децата. Поставяме инвестициите в училищата. Планираме двойно увеличение на учителските заплати в рамките на мандата“, заяви Фандъкова и подчерта, че от ГЕРБ смятат подобно увеличение за възможно.

„Над 2000 училища са санирани и модернизирани. Качественото професионално образование е ключова задача, както за успеха на младите хора, така и за икономическия растеж на страната“, коментира Йорданка Фандъкова.

По думите й ще бъде засилена програмата за подпомагане на млади учени.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.