Фандъкова: Проектът за бул. „Александър Дондуков“ с велоалея вече е внесен

"Тази година предстои да маркираме велоалея и по ул. „Георги Раковски"

Тази година предстои да маркираме велоалея по ул. „Георги Раковски“. Вече внесохме и проекта за бул. „Александър Дондуков“ с велоалея. Да се надяваме, че Министерството на културата ще ни подкрепи и ще я одобри. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на инициативата „Живей активно!“.

„Ще продължим да инвестираме във фитнеси на открито. Тази година предвиждаме да изградим 12 нови площадки в цяла София“, заяви тя. „София беше избрана за европейска столица на спорта за следващата 2018 година благодарение на големи спортни събития като „Живей активно!“, коментира Йорданка Фандъкова. По думите й вече 12 години София е домакин на инициативата и все повече и повече хора се включват, което говори за това, че софиянци обичат активния и здравословния начин на живот.

Кметът се обърна към присъстващите на откриването на инициативата с думите: „Моля, следващата година всеки един от вас да доведе поне по още един, за да бъдем много и да бъдем заедно. И през целия ден да се радваме на десетките активности, които се организират и дават възможност на децата и на семействата да спортуват“. „Безкрайни благодарности на прекрасните спортисти, които много помагат с примера си, да увличат младите хора да спортуват“, каза още Йорданка Фандъкова.

Коментари

Задължително поле