Фандъкова: Ремонтът на „Дондуков“ се контролира не само от общината, но и от гражданите

С АПИ обсъдихме изграждането на подлез при Казичене на източната тангента, каза още столичният кмет

Заявила съм на изпълнителите на ремонта на бул. „Дондуков“, че ги контролират не само надзорът и общината, но и всички граждани. Това коментира пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. „Обектът „Дондуков“ е в строителство. Продължава да се работи. Има да се довършва. Нека да имаме малко търпение - 20 ноември е скоро, когато ще пуснем движението.

До 1 декември им е срокът за завършване по новите уточнени срокове. Надзорът ще си свърши работа. Ако не е направено нещо както трябва, ще си го направят отново. Наистина мисля, че непрекъснатият ежедневен коментар е важен, контролът от страна на цялото общество също. Аз съм заявила на изпълнителите, че тях ги контролират не само надзорът и общината, но ги контролират всички граждани, които минават. Очаквам да си свършат работата както трябва, но в момента не мога да коментирам качество, защото то все още не е готово“, заяви Фандъкова.

По думите й на бул. „Монтевидео“ копаят в участъка, чийто срок е до 7 декември. „Там продължава работата. Пуснахме движението само в участъка, който е готов до университета. Третият лъч на метрото се изгражда в срок и предстои до края на следващата година тунелопробивната машина да излезе на Малък градски театър „Зад канала“. Много е трудна задачата, не става толкова лесно, но за наша радост метрото се движи в съответните срокове и очакваме да бъде завършено в срок“, допълни кметът на София и уточни, че машината в момента излиза от станцията на бул. „България“ и бул. „Иван Ев. Гешов“.

С АПИ обсъдихме изграждането на подлез при Казичене на източната тангента. Това коментира пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. „Северна скоростна тангента е обект на Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Преди малко бяхме заедно с инж. Дончо Атанасов и съм му благодарна за това, че в обходните маршрути на София се инвестира много сериозно. След като беше направено и разширението на западната дъга, северна скоростна тангента, сега се разширява и реконструира източната тангента. Предстои тази година да започнат процедурите и следващата година да стартира строителството на разширението на южната дъга от кв. „Младост“ до автомагистрала „Тракия“.

Затова беше срещата днес“, обясни Фандъкова и уточни, че са обсъдили всички варианти, както и изграждането на подлез при Казичене на източната тангента. „Това е искане на живеещите там, за да може безопасно да преминават от едната страна към другата. Надявам се с ускорени темпове, както и досега се работи, да можем по-бързо да използваме в цялост този най-важен обходен маршрут и да не съсредоточаваме движението само в центъра на града“, посочи тя.

„Предполагам, че видеонаблюдението има общо с гонките, за които спомена премиерът Бойко Борисов, защото именно контролът трябва да бъде сериозен.

Проблемът е, че когато се направи хубавият булевард, улица или път, веднага шофьорите са изкушени и започват да карат много бързо, а това е и много опасно. Затова контролът от страна на „Пътна полиция“ трябва да бъде много сериозен с видеокамери, екипи и патрули, които да дежурят, но в края на краищата трябва да разчитаме и на съзнанието на шофьорите, защото това е техният живот и на хората около тях“, каза още кметът на София.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България