Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанията на Европейския съвет

Такси се обърна по таван в центъра на Търново

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 21 март 2018

Кметове викат пожарната за измръзнали щъркели в гнездата В Ковачевец носят риба на гостите, за да ги подкрепят

Най-малко 26 души загинаха при пореден самоубийствен атентат в Кабул

През зимния сезон БАБХ извърши 804 извънредни проверки в курортите

Пътната полиция следи участниците в незаконни гонки с мощен спортен автомобил

Глобиха глухоням за скандиране против правителството

Полицай от спецчастите загина в свирепа катастрофа край Котел

Делото “Хитрино” продължава с 24 часа видео Експертизата на "Булмаркет" не е входирана

Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на затворите, заяви Цецка Цачева

Водка и уиски в камион с кабели спипаха на Дунав мост 2 В Берковица пък полицаи и митничари прибраха 100 кила ракия

Необходима е приватизация на държавни университети Когато еволюцията се забави, единственият начин за развитие е революция

Осъдиха кмет за трафик на хора, свалиха го и от поста

Протест в Овча купел срещу неукрепен мост над река Владайска

Фандъкова: Специализирана работна група ще анализира настанителните заповеди на живеещите в района на „Виетнамските общежития“

Снимка: Архив

В началото на следващата седмица специализирана работна група с представители на Столична община, кметове на райони и общински съветници от различни политически сили ще започне преглед и анализ на всички настанителни заповеди на живеещите в района на „Виетнамските общежития“. По мое искане и с желанието на граждани от район „Красна поляна“ и техни представители също ще бъдат включени в групата, затова се разбрахме с гражданите на среща при омбудсмана г-жа Мая Манолова?. Това написа във профила си във фейсбук Йорданка Фандъкова.

Работната група освен пълна проверка на документацията, има задачата да разгледа и всички възможности за поетапно освобождаване на блоковете на „Виетнамските общежития“. Всички блокове от бившето “Селище на строителя” подлежат на поетапно събаряне, за което стартирахме процес на извеждане на настанените в тях граждани.

Район Красна поляна, Столична община започна извеждане на наемателите на 10 бл., като до момента са връчени заповеди за прекратяване на наемните отношения и заповеди за изземване на жилищата на всички некоректни наематели. Голяма част от тях са обжалвани и подлежат на съдебен контрол, 8 семейства до момента са изведени от жилищата, а за други 5, които са коректни наематели, са издадени заповеди за пренастаняване в други общински жилища. Район „Красна поляна“ е започнал връчването на заповеди за прекратяване на наемните отношения и за изземване на жилищата и на блокове 7, 8 и 12.

Поемането на краен срок, в които всички блокове от Виетнамските общежития ще бъдат съборени, в голяма степен зависи от съдебни процедури, през които минава освобождаването на жилищата и намиране на свободни жилища и терени, но моята цел е това да се случи до края на 2019 г. За тази цел са нужни постоянни усилия както от районната администрация и Столична община, така и подкрепата на всички институции, на която ще разчитаме.

За пренастаняване на коректните наематели, които отговарят на условията за получаване на общинско жилище, търсим свободни общински жилища в други райони. Областният управител на София от своя страна пое ангажимент да предостави 12 жилища на областната управа за нуждите на Столична община.
Изпратила съм писма с молба за подкрепа на усилията на Столична община за освобождаване

Виетнамските общежития и предоставяне на свободни или неизползваеми жилища или терени до всички министри. След сформиране на новия състав на Министерски съвет ще продължим разговорите.

Проектът за изграждане на „Център за социална интеграция“ в район „Красна поляна“ със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ е спрян и няма да бъде реализиран на територията на района, какъвто ангажимент съм поела лично пред гражданите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Горките братя-мангали!!!! Не стига, че държавата ни дава такива мънички помощи, ами ни погва ако откраднем някой кабел, ако задигнем нещо, ако краднемт ток, ако нападнем пенсионер и го учтиво го ограбим, ако някой брат’чед убие някого – колко тъжен е животът ни в нашата мила родина !!!!! Само по избори има малко радост дават кИбапчИтата !!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.