Фандъкова: Строим 16 нови детски градини в София, 8 от тях ще са готови тази година

"Напредва строителството на новата детска градина в „Манастирски ливади“. В момента се изпълняват инсталациите на сградата и хидроизолацията на покривите". Това написа в официалния си профил във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Строителството на новата детска градина започна през лятото на миналата година. Към настоящия момент е завършена бетоновата конструкция на сградата, изградени са преградните стени и е монтирана  хидроизолацията на едно от телата. Частично е изпълнена и оградата. Предстои остъкляване на дограмата. 

Кметът Фандъкова разговаря с техническия ръководител и подчерта, че държи да се работи качествено и в срок. „За родителите е изключително важно условията, в които се отглеждат и обучават децата, да бъдат много добри, както и да има достатъчно места в детските градини“ – каза Фандъкова. Техническият ръководител увери кмета на София, че строителните дейности вървят в срок и в края на 2021 г. сградата ще бъде готова.

"Детската градина е за 8 групи и ще има басейн и спортна зала. Очаквам строителните дейности да приключат в края на годината", съобщава още тя. 

"16 нови сгради на детски градини и ясли изграждаме в момента на територията на София, като 8 ще са готови през тази година", посочи Фандъкова.

Строят се две ясли в „Красно село“ и „Триадица“, а градините са в районите „Възраждане“, „Подуяне“, „Изгрев“, „Лозенец“, „Триадица“, „Студентски“, „Витоша“, „Овча купел“, „Люлин“, „Кремиковци“ и „Искър“.

Очаква се до септември да приключи строителството на сградите в „Изгрев“, „Подуяне“, „Витоша“, „Овча купел“ и „Лозенец“, а до края на година – на още 3 сгради в  „Люлин“,  „Студентски“ и „Триадица“. През тази година ще започне строителството на още 25 сгради, от които 19 – за детски градини и 6 са за ясли.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони