Фандъкова: Там, където снегът не е почистен навреме, ще има санкции за фирмите

Йорданка Фандъкова. Снимка: Архив

Спирките на градския транспорт са обработени към момента. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг. По думите й градският транспорт се движи нормално навсякъде към този час на деня. „Обработени са и общинските пътища в районите „Кремиковци, Панчарево, Нови Искър, както и пътищата за Витоша, „Златните мостове“ и „Алеко“.

Така че в момента съм възложила да се работят спирки, подходи към подлези и в последствие разбира се тротоари и вътрешноквартални улици там, където е възможно“, каза кметът.

„Искам да подчертая, че на много места в кварталите не е възможно да влязат снегорини заради автомобилите и също така заради ниските температури има сериозно заледяване“, добави Фандъкова. Тя увери, че там където е възможно ще продължи да се работи през деня. „Очакваме следобяд отново да се възстанови снеговалеж. Тогава приоритетно ще се работят трасетата на градския транспорт. Усложнена зимна обстановка с ниски температури. Умолявам всички шофьори и пешеходци да бъдат много внимателни, да се движат съобразно зимните условия“, подчерта тя.

По думите й в Кризисните центрове тази нощ са нощували 205 човека. „Благодарна съм на всички, които подават сигнали и ги моля отново да правим това, въпреки че днес температурите малко ще се вдигнат все пак остава много студено и през нощта. Към момента нямаме информация за квартали без електричество, без топлоподаване“, подчерта Фандъкова. Тя добави, че екипи на „Софийска вода“ са работили за отстраняване на аварии и продължават с този режим.

Тя подчерта, че там където при снощния снеговалеж, снегът не е бил отстранен навреме ще бъдат наложени санкции на фирмите. „Искам да подчертая, че всички екипи работя денонощно вече 5-6 ден и спрямо тази изключително тежка обстановка най-важното е, че успяваме да запазим проходим при зимни условия града, включително и в крайните райони, където валежът е доста по-силен и където снежната покривка е над 50-60 см вече“, коментира кметът на София. Тя помоли всички собственити на сгради да почистват пред офисите, магазините и домовете си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България