Фандъкова: Ще продължим да полагаме усилия за подобряване на условията на труд в градския транспорт

Основната ни задача е да осигурим добър градски транспорт за гражданите на София. Разреждането на курсовете и увеличаването на интервалите на движение на градските линии, което предлагат синдикатите, не е решение. Това коментира във фейсбук кметът на софия Йорданка Фандъкова.

"Готова съм да продължим разговорите със синдикатите за подобряване на условията на труд, за което работим заедно в последните години", декларира Фандъкова.

Само преди месец приключихме изключително тежки преговори и осигурихме 10 млн. лв. допълнително за увеличаване на заплатите на всички работещите в градския транспорт, припомня кметът.

От години говорим, че съществува недостиг на кадри в целия сектор и затова в годините назад сме увеличавали доходите на работещите според възможностите на дружествата. Освен това организираме и безплатни курсове за обучение на водачи. Поискала съм от директорите на транспортните дружества да гарантират спазването на 12-часовите смени и изискванията на Кодекса на труда. Те имат задача да прегледат всички работни графици и шофьорите да не бъдат задържани в гаражите, когато тяхната смяна е приключила, информира още Йорданка Фандъкова.

"Категорично ще продължим да полагаме усилия за подобряване на условията на труд на шофьорите в градския транспорт на София. С модернизацията на автобусите и тролеите, в която инвестираме в последните 4-5 години, подобрихме както условията за пътниците, така и работното място на шофьорите", допълва тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България