Фандъкова ядосана на ремонтиращи фирми: За три повдигнати шахти накрая всички в София ще се смеят

Плащаме редовно и достатъчно, затова искаме да се работи много много качествено, заяви столичният кмет

„Идвайки тук, имах повод да коментирам един от обектите, на който видях недостатъци преди няколко дни. Бях достатъчно ядосана. Не можем да си позволяваме толкова тежки обекти и толкова много свършена работа да я компрометираме с това, че накрая няма да догледаме 3 повдигнати шахти и всички в София ще се смеят. В София не залагаме процедурите по най-ниска цена, а търсим компаниите с капацитет и по много критерии. Плащаме редовно, осигуряваме достатъчно средства, затова изискваме да се работи много качествено“.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на Осмия дискусионен форум „Строителството през 2019 година – перспективи и предизвикателства“.

По информация на "Труд" става дума за ремонта на бул. "Арсеналски", където се довършват тротоарите.

Фандъкова помоли строителите да не се захващат с повече работа, отколкото могат да си позволят фирмите. Фандъкова подчерта, че няма да си позволи да плати и един лев от обществените средства за недобре свършена работа.

Сериозно предизвикателство е реконструкцията на двата много големи тунела в София – под НДК и на бул. „Царица Йоанна“, каза още столичният кмет.

„Свършихме много по обем работа с много строителни компании. В същото време безотговорното отношение на няколко души компрометира нашата работа. Гражданите са взискателни. В София ни очаква отново много работа и през 2019 г. В София има работа за всички компании, стига да са достатъчно отговорни. Продължаваме работа по важни и стратегически проект, финансирани с европейски средства. Следващата година очакваме да пуснем в движение първите 8 км от третата линия на метрото от „Красно село“ до „Хаджи Димитър“ и началото на 2020 г. да пуснем и останалите 4 км“, коментира Фандъкова.

По думите й през 2019 г. продължава работата по проекти, свързани с централната градска част. „Развитието на пешеходните пространства е мой много сериозен приоритет. Привлякохме много туристи, вляхме много средства в икономиката. Продължаваме със строителството на училища, детски градини“, допълни тя. „Предстои много сериозно предизвикателство за реконструкцията на двата много големи тунела в София – под НДК и на бул. „Царица Йоанна“. Нямаше голямо желание от страна на строителите при обявяването на процедурите за реконструкцията им“, добави Фандъкова.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България