Фандъкова: 130 хил. лв. санкция за некачествено положен асфалт на фирмата, която работи по „Шипченски проход“

Йорданка Фандъкова

Проверих отново бул. „Шипченски проход“ и бул. „Асен Йорданов“. Там работи фирмата „Пътища и съоръжения“, на която ще бъдат наложени санкции заради некачествено положен асфалт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която се включи в символичното боядисване на пешеходни пътеки от кръстовището на ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Дякон Игнатий“, с което бе даден стартът на кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, посветена на безопасността на децата и първия учебен ден.

„До този момент няма да им бъдат признати работи на стойност 553 хил. лева“, обясни тя и заяви, че общината няма да плати докато фирмата не положи качествено асфалта. „Санкцията по договор, която ще наложим до този момент е 130 хил. лева“, уточни Йорданка Фандъкова. „Санкциите са сериозни, но ще настоявам фирмата да си свърши работата, за да можем да пуснем движението и там, както бяхме поели ангажимент“, подчерта кметът.

„Проверих готовността на бул. „Княз Ал. Дондуков“, за 15 септември ще бъде отворен участъкът от ул. „Сердика“ до ул. „Раковски“ и участъкът от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“, посочи Йорданка Фандъкова и уточни, че ще бъде затворен участъкът от ул. „Раковски“ до бул. „Васил Левски“.

„Там ще имаме известно облекчаване на движението. Ще трябва да проявим търпение, за да приключим проекта. Срокът, за който получих уверение, че ще могат да се справят, е до края на октомври. Срокът по договора е по-късен“, поясни кметът. „Заради промяната в настилката и заповедта на Министерството на културата се наложи ремонтът да бъде по-дълъг. Надяваме се, че ще можем до известна степен да облекчим движението“, каза още Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България