„Фараоните“ остават без император

Египет тръгна с големи очаквания за триумф на световното първенство заради лесната група, в която попадна. За първи път от 1990 година отборът от Северна Африка се класира на мондиал, въпреки че често печелеше в този период континенталния шампионат.

След двете загуби на старта „фараоните“ най-вероятно ще останат без своя император. Аржентинският треньор Ектор Купер намекна, че третият двубой в групата срещу Уругвай вероятно ще е и последен.

„Никой не знае какво щеше да се случи, ако Мохамед Салах беше в оптималната си форма и не бе контузен – каза Купер. – Не бяхме концентрирани във важни моменти. Но аз твърдя, че участието ни след 28 години пауза вече е голям успех. Не мога да говоря сега за бъдещето ни.“

Египет не е спечелил мач от октомври, когато се класира за световното.

А Английската легенда и настоящ телевизионен коментатор Алън Шийрър поздрави Салах за смелостта да излезе на терена. Нападателят контузи рамото си във финала на Шампионската лига „Реал“ – „Ливърпул“ (3:1) и мачът с Русия бе първи за него оттогава.

„Виждаше се, че го боли и сега – каза Шийрър. – Докосванията му не бяха същите. Много се радвам, че вкара дузпата. Световното не трябваше са завършва трагично за Мо. Истинска смелост е, че въобще намери сили да играе след контузията във финала на Шампионската лига. Очевидно не беше повече от 60-70 процента възстановен.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят