ФБР започна ново разследване срещу Хилъри Клинтън

Министерството на правосъдието на САЩ започна ново разследване срещу Хилъри Клинтън, съобщава вестник The Hill. Този път обаче властите ще проучат въпроса за това дали фондация „Клинтън“ е замесена във финансиране на незаконни схеми в периода, в който Хилъри заемаше поста държавен секретар на САЩ, поясниха за изданието източници от правоохранителните органи.

Агенти на Федералното бюро за разследване (ФБР) имат водеща роля в разследването, стартирано от Литъл Рок - столицата на щата Арканзас, където фондацията започна своята дейност. Съгласно данни на изданието, през последния месец агенците на ФБР са разпитали най-малко един свидетел, а през следващите седмици се очакват да предприемат допълнителни стъпки в разследването.

Източници, пожелали анонимност, поясниха, че Хилъри Клинтън е разследвана за предполагаеми обещания за политически дейности в замяна на дарения за фондацията. Предстои изясняването на това дали освободени от данъци активи са използвани за лични или политически цели. Ще бъде проверено също дали фондация „Клинтън“ е спазила американското данъчно законодателство, допълват от редакцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка