Федералната служба за сигурност на Русия е задържала 60 привърженици на украинската неонацистка групировка "МКУ"

Федералната служба за сигурност на Русия задържа 60 привърженици на украинската неонацистка младежка групировка „МКУ“ в 23 региона на Русия. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за обществени връзки /ЦОВ/ на Федералната служба за сигурност.

Федералната служба за сигурност, съвместно с Министерството на вътрешните работи и Следствения комитет, в резултат на координирана работа в 23 региона на Руската федерация, задържа 60 привърженици на украинската неонацистка младежка група "МКУ", създадена под контрола на украински специални служби от гражданин на Украйна Eгор Краснов, роден през 2000 г., за извършване на терористични актове, кланета и екстремистки престъпления в Русия“, съобщава ЦОВ.

В местата на пребиваване на задържаните са иззети гладкоцевни цивилни ловни оръжия и боеприпаси без разрешителни, самоделно огнестрелно и хладно оръжие, средства за комуникация, кореспонденции  с Краснов, снимки и видеозаписи. Тези материали са служили за инструкции за поведение и привличане на нови участници в екстремистката и терористична дейност на неонацистката структура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия