Федерер играе с Надал, пее с Григор

Роджър Федерер и Рафаел Надал отново събират погледите в света на тениса. Три месеца след паметния финал на Откритото първенство на Австралия и три седмици след разправата на Маестрото с Матадора в Индиън Уелс (САЩ) двамата се изправят в битка за нова титла - в Маями (САЩ).

Маестрото надигра Ник Кириос (Австралия) със 7:6 (9), 6:7 (9), 7:6 (5).

Мачът бе истински шедьовър, а 21-годишният скандалджия пропусна три мачбола, за да допусне обрат в третия сет. Той отново показа и тъмната си страна - в един момент се развика към фен, който според него нарушавал тишината край корта.

„Този път се наложи да се боря - призна Федерер. - Това ми се случва рядко в последно време и ми носи голямо удоволствие. Финалът с Рафа ще е като изкачване на планина.“

Надал стигна до финала значително по-лесно - 6:1, 7:5 срещу друг хулиган на корта - Фабио Фонини (Италия). „Мачът с Роджър ще е просто още един за нас двамата“, обяви Матадора.

Битката за титлата е в неделя вечерта, а след нея Федерер може би ще се отправи към звукозаписното студио. Оказа се, че музикалната кариера на най-успешния тенисист в историята, започнала на шега, ще продължи с миниалбум от пет песни. За целта отново ще се събере групата „Бекхенд с една ръка“, в която освен Роджър участват Григор Димитров и Томи Хаас. Те вече записаха кавър на класическия хит Hard To Say I’m Sorry на "Чикаго", но вокалните им умения не бяха на висотата на играта им на корта. За да се подобри звученето на групата, е възможно да бъдат привлечени истински певци, като сред вариантите е и приятелката на Григор - Никол Шерцингер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт