Федерер не дойде на срещата с Надал

Мечтаната първа среща между Роджър Федерер и Рафаел Надал на Ю Ес Оупън няма да се състои тази година. Маестрото от Швейцария не успя да стигне полуфинала, след като загуби с 5:7, 6:3, 6:7 (8), 4:6 от Хуан Мартин дел Потро. Това е втора победа за аржентинеца над Големия Роджър в Ню Йорк след финала през 2009-а, когато спечели единствената си досега титла от Големия шлем.

“Усещах, че не заслужавам място на полуфиналите – призна Федерер. - Всъщност, в момента съм доста по-слаб, отколкото изглеждам отстрани. Дел Потро се бори като лъв и според мен той ще се справи по-добре срещу Рафа, отколкото аз.”

Преди това Надал си осигури място във втория полуфинал след брутална разправа над руския младок Андрей Рубльов – 6:1, 6:2, 6:2. След мача Матадора отказа да отговори на неособено подходящия въпрос какво харесва у Федерер като мъж на корта. „Няма да му ставам гадже!“, заяви испанецът. 19-годишният Рубльов пък призна, че е много далеч от топ играчите.

„Сега разбирам колко много трябва да работя, за да ги застигна – заяви руснакът. - Те са много по-бързи. Ако на мен сега ми трябват четири или пет добри удара, за да спечеля разиграване, Рафа например го прави с един-два. Знам, че в момента аз мога да играя и по-добре, но тогава само ще загубя сетовете на 3 или 4 гейма.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт