Федерер очаква пробив на Григор

during a practice session ahead of the Aegon Championships at Queens Club on June 18, 2017 in London, England.

Сезонът на трева в тениса стигна кулминацията, време е за „Уимбълдън“. Третият турнир от Големия шлем е шанс за тези, които не са взели своето на клей, да се реваншират. Двама от тях са Роджър Федерер и Григор Димитров. Маестрото от Швейцария започна фантастично годината, но след това реши да пропусне целия сезон на червено.

„Трябваше да бъда безкомпромисен и да си дам възможност да възстановя за сезона на трева – признава Федерер. - В момента изобщо не съжалявам за решението си.“

Димитров, който в началото на кариерата си бе сочен за наследник на Федерер, постъпи различно. Той се хвърли смело в турнирите на клей, но не успя да постигне много – 4 победи и 5 загуби, като на „Ролан Гарос“ отпадна от първия поставен съперник – испанеца Пабло Кареньо Буста. Българинът все пак е с 9 години по-млад от 35-годишния швейцарец и има повече енергия. А Федерер е сигурен, че Григор може да избухне отново, тъкмо на „свещената трева“. Така направи го в Мелбърн през януари, когато стигна полуфинал на „Аустрелиън Оупън“, а Маестрото грабна титлата.

„Милош Раонич, Кей Нишикори и Григор Димитров са в добра позиция точно сега – смята Федерер. - Могат да стигнат много напред и това няма да е изненада.“

Фаворити в „Ол Ингланд Клъб“ обаче остават тенисистите от „голямата четворка“. Освен Федерер там са Рафаел Надал, Анди Мъри и Новак Джокович. Особеностите на схемата ги разминават чак до полуфиналите, а по пътя към единия от тях швейцарецът може да се изправи именно срещу Димитров. И вероятно тъкмо това е шансът на българина да поднесе голямата изненада.

Дамската надпревара пък се очертава още по-оспорвана, тъй като има поне десет тенисистки с реални шансове за титлата. Липсата на суперфаворитката Серена Уилямс, оттеглянето на Мария Шарапова и проблемите на двукратната шампионка Петра Квитова отваря възможност към цяла плеяда тенисистки най-сетне да запишат името си в историята. А може приказката от „Ролан Гарос“ да се повтори и някое неизвестно момиче да отмъкне славата под носа на фаворитките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт