Федерер чупи нов рекорд

Роджър Федерер напредва към нов рекорд в славната си кариера. Тенисист №1 в света се класира за финала на турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) след победа с 5:7, 6:4, 6:4 над младия хърватин Борна Чорич. Така Маестрото от Швейцария излезе еднолично на второто място в историята по най-много финали на АТП турнири. Федерер вече има 147, с един повече от чешко-американската легенда Иван Лендъл. На върха със 164 засега остава Джими Конърс.

„Вече не се интересувам от статистики и титли – скромно заяви 36-годишният тенисист след успеха. - Радвам се само, че съм здрав и в състояние да играя.“

Късно снощи бе финалът между Федерер и Хуан Мартин дел Потро (Аржентина), който имаше доста по-малко проблеми в полуфинала – 6:3, 6:2 срещу Милош Раонич (Канада).

Междувременно стана ясно, че подгласникът на Федерер в ранглистата Рафаел Надал ще се завърне на корта по-рано от очакваното. Матадора има намерение да играе за отбора на Испания в мача с Германия за Купа „Дейвис“ в началото на април. Надал е извън игра от януари, когато отпадна от Аустрелиън оупън заради травма на хълбока.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт