На 19 юли 2018 да почерпят

Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Федерика Могерини: Всеки заслужава уважение, независимо от вярата си

Всеки заслужава уважение независимо от вярата си, заяви в текст, посветен на мигрантите, ръководителят на европейската дипломация Федерика Могерини два дни след предизвикал полемика указ на новия президент на САЩ за имиграцията, предаде Франс прес.

„Всеки човек заслужава уважение независимо от вярата, пола и националността си“, отбеляза Могерини в дописка в блог, озаглавена „През очите на сирийските деца“, без изобщо да споменава Доналд Тръмп.

„Много странно е, че трябва да повторим това само дни след Деня в памет на жертвите на Холокоста“, отбелязва тя.

„Ние европейците научихме от славната си и трагична история, че всички хора са преди всичко човешки същества със своите неотменими права. Европейците трябва да продължат да подкрепят, да приемат и да се грижат за онези, които бягат от война, тъй като със сърцата и ума си знаем, че точно така е правилно да постъпваме.

Това е начин да останем верни на общата си човечност и същевременно на интересите си, допълва тя, припомняйки, че Европейският съюз е най-големият дарител на хуманитарна помощ за Сирия

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. Евроатлантическите урoди в брюксел и берлин заслужават презрение и затвор.

 2. За какви сирийски „деца“ говориш ти, ма пикло? Става дума за, не само сирийски, иракски, ирански, афганистански, бангладешки и т.н., майки и бащи, които преднамерено, ни засипаха с изчадия, възпитани от кърмата си да ни мразят и убиват! И ние ТРЯБВА да се защитим!
  Нали ние, християните от вси страни, не сме произвели един, единствен самоубийствен атентат срещу мюсюлмани или други. А го правят 8-годишни момиичета вече! Писал съм го не веднаж – Мухамед е забранил самоубийство, защото сам е бил няколко пъти на това да посегне на живота си. Историята трябва да се чете! Какво постигаш с това, че ме убиваш (а и мюсюлманите до мен) с кола бомба или колан бомба? Мислиш си, че отиваш директно в ислямския рай – пустиня с много камили и шадравани с вода? Може би и ханъми? Съмнявам се 🙂 (Вече не си спомням колко жени /нечисти нищожества/ един мюсюлманин може да има 🙂
  Изобщо не е така Фредерика, първо трябва да имаш свое, за да можеш да го споделиш с ближния. Ти имаш ли нещо свое, освен заеми?
  Който/която в днешния ден не разбира това просто нещо – да си ходи!

 3. Аман от втръснали клишета! Заслужава уважение, независимо от вярата, хубаво. Обаче като вярата му не заслужава уважение (меко казано), а той не е независим от тази вяра, тогава к’во пра’им?

 4. Как да не уважаваш такива мили хора, които вярват, че: 1. Християните и евреите имат право на живот, но само ако служат на правоверните във всемирен халифат, устроен по законите на шириата. 2. Всички останали не мюсулмани са безбожници и трябва да се унищожават. 3. Всички са длъжни да водят Джихад – под различна форма (чрез терор или просто чрез преселване и размножаване).
  Това е официално проповядвания вариант в забранените от Тръмп страни, който се насажда в главите им от момента на раждането. Как да ги проверяват вярват ли в това или не? Как да ги проверяват защо идват – да водят джихад или не. Трябва ли да се допускат такива хора в други страни или не?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.