Фелдшерка от Стражица изроди близнаци в линейка (СНИМКА)

Фелдшерка от Филиала на спешната медицинска помощ в Стражица в сряда вечерта е изродила бременна жена в линейката. Докато транспортирали родилката към болницата, тя започнала да ражда и се наложила екстремна намеса.

"Наша колега медицински фелдшер от ФСМП Стражица, ЦСМП Велико Търново изроди в линейката близначета. Родилката не е знаела, че има многоплодна бременност и въпреки това един български спешен медик се справи извън болница с нелеката задача да даде живот на две деца. Това е четвъртото израждане на колегата ни за тази година. Браво на екипа, който предпочете да остане анонимен", са написали във Фейсбук колегите на фелдшерката.

Медиците допълват, че във Филиала за спешна медицинска помощ в Стражица работят по-малко от 20 лекари, фелдшери, санитари и шофьори. Те са разпределени в 6 екипа и обслужват населението на 22 селища в общината.

Двете близначета в момента са настанени в Неонатологията на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Момичета са с тегло 1,940 и 2,100. В момента с в кувьози, с инфекция и за тях се грижи целият екип на отделението.

Жената, родила близнаците, е настанена в Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ- Горна Оряховица. Приета е в 20,34 часа в сряда от Спешна помощ - Горна Оряховица, като екипът в отделението веднага е поел майката, а бебетата са изпратени в Неонатологично отделение- Велико Търново. На родилката е извадена плацентата, включени са й системи и в момента е в стабилно състояние, като се очаква да бъде изписана до края на седмицата. К.Т. е от Стражица, на 22 години и за нея това е второ раждане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България