Фенклуб "Стоичков" в Малага

Фенклуб с името "Христо Стоичков" ще бъде открит в неделя в Малага. Организират го местни фенове на "Барселона", които обожават българската мегазвезда. Кавалерът на "Златната топка" се очаква да пристигне за събитието. Стоичков ще бъде сред ВИП гостите в "мача на милиардите" между "Барселона" и "Реал" в събота от 17,15 ч българско време. Церемонията в Малага е на следващата сутрин. Заради "Ел Класико" шефовете на американския тв гигант "Унивижън" пуснаха Стоичков в отпуск. Преди половин година той направи в базата на "Барса" интервюта с Лео Меси, Луис Суарес, Неймар, Хавиер Машчерано, Дани Алвеш и Клаудио Браво.

В същото време по света изчислиха, че съставът на "Реал" струва с 11,8 млн. евро повече от този на "Барселона". Според сайта "Трансфермаркет" гостите са 775,8 млн. евро, а домакините - 764 000 000. В изиграните досега 770 дербита има 391 победи за "Реал", 379 за "Барса", а 258 мача са завършили наравно.

Четирима футболисти са вкарвали и за двата отбора в класиката - Луиш Фиго, Луис Енрике, Роналдо и Хосип Самитиер. Голмайстор №1 на мача е Лео Меси с 21 попадения, следван от Алфредо ди Стефано ("Реал") с 18 и Кристиано Роналдо ("Реал") с 16. Рекордът по дербита държат Мануел Санчис ("Реал"), Пако Хенте ("Реал") и Шави ("Барса") - по 42.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ