Фенове напускат работа, за да гледат Перу

20-4Привържениците на Перу буквално изпаднаха в екстаз около участието на тима на световните финали. В Лима цари истински хаос, съобщават местните медии. Наблюдава се тенденция хора да напускат работа, за да пътуват за Русия и да гледат своите любимци на живо.

„Тук има практика да се изплащат допълнителни суми, когато даден човек е работил дълго време на едно място – обясни местен жител пред „Guradian”. – Някои тръгнаха със скромния бюджет от 1000 долара. Спят на земята, ядат бисквити и пътуват по 32 часа с влак, защото е безплатен, за да наблюдават срещата с Франция.“

А един от феновете на южноамериканците дори е качил умишлено 24 кг., за да може да вземе по-лесно билет за мача за сектор с места с по-лесен достъп.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. По официални данни около 30 000 перуанци са в Русия за световното!?Буди недоумение.Перу е изключително бедна държава.Откъде са взели пари?Вярно-не е моя работа да питам така некултурно,но ме гризе любопитство.Ако световното беше в Еквадор,Боливия,Чили или Аржентина-иди-дойди.От единия край на света-до другия!?А запалянковците от „белите“страни,които на всичко отгоре са по-близко и от континента са значително по-малко!?Френските и датските фенове отстъпват количествено!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.