Георги Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдивско

Галена с разкошно тържество за 3-ия рожден ден на сина си

Руското разузнаване: Не сме искали освобождаването на Божков

РИОСВ – Пловдив даде 1 месец на общините да почистят речните корита от боклуци

Иззеха 750 000 къса контрабандни цигари в Плевен

Над 1 кг хероин и боеприпаси откриха в Пловдивско, арестувани са мъж и жена

Преслава пропя на турски (ВИДЕО)

Отложиха делото за мярката на Миню Стайков, бил в болница

Новата Конституция на Русия може да забрани на министрите да имат банкови сметки в чужбина

Осъдиха бракониер, помлял с камъни кола на ловен шеф

Диляна Попова знае как да съблазнява (СНИМКА)

Дилър бяга с мръсна газ, спипаха го Полицейско куче надушило дрогата

Един загинал при масова стрелба в търговски център в Банкок

Пиян шофьор помете каруца, трима са в болница

Съветниците от Банско ще даряват лични пари за нуждаещи се на всяка сесия

Фермери връщат субсидията, ако нямат сертификат

Затягат контрола с промени в Наредба 4

Фермери ще връщат 100% от получената субсидия, ако след като са преминали периода на преход към биологично производство, не представят сертификат или писмено доказателство за съответствие на Държавен фонд “Земеделие”.

Това предвиждат промени в Наредба 4 за прилагане на мярка 11 “Биологично земеделие” от Програмата за развитие на селските райони.

Стопаните вече няма да могат да заявяват за подпомагане постоянно затревени площи без биологични животни. Причината е, че анализ на фонд “Земеделие” е показал, че голяма част от тези площи се заявяват без животни. Кандидатите по мярката получават подпомагане само за пасища или ливади, без да обвързват отглеждането на биологични животни с биологичните пасища. Затова с промени се предлага за постоянно затревените площи да се въведе изискване за гъстота по направление “Биологично растениевъдство” – 1 животинска единица на 2 хектара, като животните следва да бъдат сертифицирани и преминали периода на преход към биологично производство.

Подпомагането за групите на полските и ароматните култури да е в размер на 100% за първите 50 ха от стопанството. За площите над 50 ха да се предоставя финансово подпомагане в размер на 5%, предвижда още наредбата. По този начин се цели да се гарантира, че средствата ще отидат към малките стопанства до 50 ха, и така по-голям брой земеделски стопани ще бъдат включени в мярката, обясняват вносителите от земеделското министерство.

Няма да се допускат за участие в нови ангажименти площи/животни/пчелни семейства, за които земеделските стопани са изпълнявали ангажимент по мярка 11 до момента. Целта е да не се позволи земеделски стопани, които са изпълнявали многогодишните си ангажименти да се явят като нови кандидати. По този начин ще се гарантира, че бюджетът за следващия програмен период няма да бъде натоварен излишно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.