Криминалисти разкриха две оранжерии за отглеждане на марихуана в София

Почина бившият кмет на Банско Александър Краваров

Пясък на пътя причинил катастрофата на автобуса с българските туристи, твърди египетският шофьор

Затвориха детското отделение на Сандански поради липса на медици

Свлачища се активизираха в родопски села, застрашават хора и къщи

Плувци предлагат изграждането на 50-метров общински плувен комплекс в Търново Треньорите виждат съоръжението в района на Старо военно училище

Представят поетичен спектакъл за Мина в Елена

Снимка на деня: Отстраняват дърво, рухнало след бурята в София

Хванаха 1200 кг тютюн за наргиле за 600 хил. лв. без документи на “Капитан Андреево”

Села без ток и закъсали тирове в Шуменско

Марк Зукърбърг загуби над 6 млрд. долара заради скандала с изтичането на данни на потребители

Петко Венелинов: Исках да стана лекар, но припадам от кръв Нямам нищо общо с героя ми Станислав от „Скъпи наследници” по bTV, категоричен е актьорът

Неизвестни обраха камион с компютърни компоненти

Емил Караниколов: 150 са язовирите в страната, които са в по-тежко състояние

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Фермери в стачна готовност заради промени в наредбата за директните плащания

Илюстрация: Архив

Стачна готовност заради готвените измененията в Наредба 3 за директните плащания обявиха Националната овцевъдна асоциация и Асоциацията за развъждане на млечни породи кози. Фермерите са категорично против публикуваните за обществено обсъждане предложения на Министерство на земеделието и горите, които ще фрагментират отрасъла и ще доведат до напрежение.

Те настояват за прилагане на еднакви правила за всички овцевъди и козевъди, за да не се допусне дискриминация в бранша и разделянето му на различни категории. Фермерите искат да се запази възможността за  комбинирано участие по схемите Преходна национална помощ за овце майки и кози майки и помощ, обвързана с производството на овце майки и кози майки под селекционен контрол. Иска се и отпадане на заложените несправедливи ограничения за директните продажби, количествата преработка и ограничаване продажбите в определени административни области, посочени в Наредба 26 на земеделското министерство.

Асоциациите са готови със свои предложения и настояват за съвместна работа по изработването на справедливи и равни условия за подпомагане и развитие на овцевъдния и козевъдния бранш.

В своя декларация организациите предупреждават, че ако исканията им бъдат пренебрегнати, ще стачкуват на 30 януари пред Министерство на земеделието и храните и ще искат оставки на всички, отговорни за  създалата се ситуация и продължаваща нормативна криза и разединение в бранша.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.