82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Фермери в стачна готовност заради промени в наредбата за директните плащания

Илюстрация: Архив

Стачна готовност заради готвените измененията в Наредба 3 за директните плащания обявиха Националната овцевъдна асоциация и Асоциацията за развъждане на млечни породи кози. Фермерите са категорично против публикуваните за обществено обсъждане предложения на Министерство на земеделието и горите, които ще фрагментират отрасъла и ще доведат до напрежение.

Те настояват за прилагане на еднакви правила за всички овцевъди и козевъди, за да не се допусне дискриминация в бранша и разделянето му на различни категории. Фермерите искат да се запази възможността за  комбинирано участие по схемите Преходна национална помощ за овце майки и кози майки и помощ, обвързана с производството на овце майки и кози майки под селекционен контрол. Иска се и отпадане на заложените несправедливи ограничения за директните продажби, количествата преработка и ограничаване продажбите в определени административни области, посочени в Наредба 26 на земеделското министерство.

Асоциациите са готови със свои предложения и настояват за съвместна работа по изработването на справедливи и равни условия за подпомагане и развитие на овцевъдния и козевъдния бранш.

В своя декларация организациите предупреждават, че ако исканията им бъдат пренебрегнати, ще стачкуват на 30 януари пред Министерство на земеделието и храните и ще искат оставки на всички, отговорни за  създалата се ситуация и продължаваща нормативна криза и разединение в бранша.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.