На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Фермери в стачна готовност заради промени в наредбата за директните плащания

Стачна готовност заради готвените измененията в Наредба 3 за директните плащания обявиха Националната овцевъдна асоциация и Асоциацията за развъждане на млечни породи кози. Фермерите са категорично против публикуваните за обществено обсъждане предложения на Министерство на земеделието и горите, които ще фрагментират отрасъла и ще доведат до напрежение.

Те настояват за прилагане на еднакви правила за всички овцевъди и козевъди, за да не се допусне дискриминация в бранша и разделянето му на различни категории. Фермерите искат да се запази възможността за  комбинирано участие по схемите Преходна национална помощ за овце майки и кози майки и помощ, обвързана с производството на овце майки и кози майки под селекционен контрол. Иска се и отпадане на заложените несправедливи ограничения за директните продажби, количествата преработка и ограничаване продажбите в определени административни области, посочени в Наредба 26 на земеделското министерство.

Асоциациите са готови със свои предложения и настояват за съвместна работа по изработването на справедливи и равни условия за подпомагане и развитие на овцевъдния и козевъдния бранш.

В своя декларация организациите предупреждават, че ако исканията им бъдат пренебрегнати, ще стачкуват на 30 януари пред Министерство на земеделието и храните и ще искат оставки на всички, отговорни за  създалата се ситуация и продължаваща нормативна криза и разединение в бранша.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.